#AmiciDomeinen

Domein: Falkenstein

Het wijnhuis Falkenstein bevindt zich op de Vinschgauer Sonnenberg, boven het kasteel “Schloss Hochnaturns”. Wat ooit een fruitteeltbedrijf was, werd in 1989 door Franz en Bernadette Pratzner omgevormd tot wijngaard.

De droge rotsbodem van de zuidgerichte wijngaarden, 550-900m boven de zeespiegel, schept uitstekende condities voor de wijnstokken. Vandaag worden jaarlijks 90.000 flessen wijn geproduceerd op 12 ha. Naast de productie van witte wijn wordt een ondergeschikte hoeveelheid Pinot noir geteeld. De focus van de wijnmakerij ligt echter op de teelt van Riesling.

Franz en Bernadette werken vooral manueel, wat haast een evidentie is als je de steile wijngaarden bekijkt. Sinds 2003 worden alle wijnen in de nieuw ingerichte kelder gevinifieerd. De architectuur van de kelder vervult de wens van de familie om het oude met het nieuwe te verenigen.

Franz: “Wijn is als een kind: delicaat, kwetsbaar, ongeremd.
Beiden hebben tijdens hun ontwikkeling steun nodig.
Gedurende deze tijd delen we met hen mooie en moeilijke
momenten, tot ze plots rijp genoeg zijn,
om zich helemaal alleen te laten gelden.”

Franz vinden we vooral terug in de kelder van de wijnmakerij, waar de wijnen hun diversiteit ontwikkelen. Zijn grote passie is om er voor te zorgen dat elk van zijn wijnen zijn maximale potentieel benut. Zijn echtgenote Bernadette daarentegen is een echt natuurkind, dus is het niet verwonderlijk dat ze meestal in de wijngaarden terug te vinden is.

Samen runnen ze het familiebedrijf, maar ook de opvolging is verzekerd. Beide dochters, Magdalena en Michaela, ronden weldra hun studies af en staan al te trappelen om in de voetsporen te treden.

Ontdek HIER onze Falkenstein wijn(en)!

*** Hoeveelheidskorting: Bestel per 6 flessen en bespaar 5% | Bestel per 12 flessen en bespaar 10% *** Sluiten