#AmiciDomeinen

Domein: Zio Porco

“Zio Porco Vini”, onder deze naam produceert Marco Giovanni Zanetti zijn eigen Winepunk wijnen. Voor Marco telt enkel pure kwaliteit. Wijn is plezier, vreugde en een onderdeel van het dagelijks leven. Als kind van een Duitse moeder en een Italiaanse vader, is hij praktisch opgegroeid met wijn waardoor zijn carrièrekeuze voor de hand lag: een opleiding als een restaurant manager en daarna sommelier.

Reis rond de wereld

Als importeur, wijnadviseur en vinophile “manusje van alles” reisde Marco Zanetti de wereld rond. Zijn enthousiasme voor wijn dreef hem echter tot de productie van zijn eigen wijn. In 2007 vond hij in Veneto de geschikte locatie. Zio Porco hecht veel belang aan kwaliteit en een eigen identiteit van hun wijnen. De labels zijn jong en hebben een casual ‘attitude’. Wat betreft de vinificatie ligt de focus op BIO, terroir, mineraliteit en vaak geen filtering.

Marzemino

Marco Giovanni heeft een speciale voorliefde voor een oud inheems ras Marzemino waarmee hij prachtige, drinkbare en vrij complexe wijnen maakt. De wijngaarden liggen in en rond Bassano del Grappa in Veneto, waar hij nu bijna 3 ha beheert. De bodems worden gedomineerd door vulkanisch gesteente: schrik dus niet van een minerale toets (graniet) in de wijnen.

Nonkel varken

‘Zio Porco’ oftewel ‘Nonkel varken’. Porcheria, Porcone, … Alle wijnen van het huis dragen een naam die kan worden gelinkt aan het varken. Prachtig wijnhuis met wijnen in een nieuwe stijl. Voor durvers, maar zeker ook voor kenners!

Ontdek HIER onze Zio Porco wijnen!

*** Hoeveelheidskorting: Bestel per 6 flessen en bespaar 5% | Bestel per 12 flessen en bespaar 10% *** Sluiten