#AmiciDomeinen

Domein: Fratelli Aimasso

TRADITIE EN PASSIE SINDS DE JAREN 30 VAN VORIGE EEUW

De geschiedenis van de wijnmakerij gaat terug tot 1930 in het kleine Diano d’Alba. Ondergedompeld in de heuvels van Langhe, begonnen overgrootouders Lorenzo en Argentina met een eenvoudige boerderij.

Het was pas in de jaren rond de tweede wereldoorlog dat grootvader Pierino de focus verlegde naar druiventeelt, meer bepaald de authentieke Dolcettodruif. De naam (= kleine zoete) van dit lokale druivenras verwijst trouwens naar het lage zuurgehalte van de wijnen. Hij brengt dus droge wijnen voort en geen zoete, zoals wel eens verkeerdelijk wordt gedacht. Hij is enorm populair in de Langheheuvels, net ten zuiden van het Barologebied.

FRATELLI AIMASSO 2.0

Sinds 2010 staat Luca Aimasso samen met vader Lorenzo aan het hoofd van het bedrijf. Hij weet als geen ander de passie, jarenlange traditie en knowhow te vertalen naar de hedendaagse markt.

Aandacht voor nieuwe productiemethoden, ecologische productiemethoden en het vooropstellen van kwaliteit, maken ons alvast enthousiast over de weg die deze producent is ingeslagen.

SOCIALE MEDIA

Luca is -terecht- trots over de weg die deze wijnfamilie doorheen de jaren heeft afgelegd. Hij legt dan ook enorm graag beelden en emoties vast van het dagdagelijkse leven tijdens het wijnproductieproces. Check zeker eens zijn instagramprofiel, een echte aanrader!

Ontdek HIER onze Fratelli Aimasso wijnen!

*** Hoeveelheidskorting: Bestel per 6 flessen en bespaar 5% | Bestel per 12 flessen en bespaar 10% *** Sluiten